Schuurwoning Zwolle

Nieuwbouw van een schuurwoning op een vervallen boeren-erf (inbreidingslocatie Westenholte-Zwolle). Een bestaande boeren woonhuis wordt herbouwd en aan de kavel wordt een schuurwoning en een 2 onder 1 kap garage toegevoegd zodat het geheel kenmerken ontleend aan het voormalige boerenerf. Het woonhuis is een energie-neutrale woning waarbij bijzondere aandacht is besteed aan zonnering, leefcomfort, energieopwekking  en warmtehuishouding. De uiteindelijke doelstelling: ‘nul-op-de-meter’.

Wat kenmerkend is voor dit woonhuis is de open structuur van de gevel, dat associeert met een houten palet. Het geeft veel karakter aan de gevel, samen met de lamellen roosters, de metalen schoorsteen en de witte houten bloemkozijnen. Van binnen steekt de lichte afwerking sterk af tegen de donker buitenzijde. Ook hier speelse details zoals de ingebouwde kastenwand in de keuken, de vele schuifdeuren die het interieur laten variëren in beleving, en de muizentrap die onderdeel is geworden van het interieur.

© DesignZimmer 2016