130117 | Schuurwoning Apeldoorn

Het samengesteld schuurvolume maakt het stedenbouwkundige hoekaccent en onderscheidt zich nadrukkelijk binnen haar omgeving. Het hoekaccent wordt gevormd door de bijkeuken met hooiluik en is afgedekt met een lessenaarskap. De Scandinavisch grenen gevel, gecombineerd met eiken spanten passen bij de typologie ‘schuurwoning’. De gevels aan de straatzijde hebben een gesloten karakter, door het toepassen van staande ramen ontstaat een soort coulisse werking.  De entreepartij is gevat in een eigen houten volume en torent prominent uit het dak.  De langsgevel aan de achterzijde heeft verspringende en terug-liggende puien waardoor er een deels overkapte veranda ontstaat. De achterzijde kenmerkt zich ook door grote raampartijen waardoor de buitenruimte nadrukkelijk aansluit op het interieur.

Uitvoering : Prins-Wonink Vorchten Installaties :Kraus installatietechniek Stalen kozijnen : Steellife Nunspeet